Penge nu

Overvejer du at tage et kviklån? Måske til at finansiere din næste drømmerejse, den nye bil eller måske en større uforudset udgift? Kviklån har gennem de senere år vundet indpas i Danmark. Flere udbydere er kommet til, og det er ført til billigere lån for dig som forbruger. Men hvad er fordelene og ulemperne ved denne lånetype? Det gennemgår vi her.

 

Fordele ved et kviklån

En af årsagerne til at kviklånet er buldret frem herhjemme er, at det er yderst nemt og hurtigt at ansøge om lån. Det kan gøres hjemmefra sofaen. Ligeledes har du en større anonymitet, når du skal optage et kviklån kontra et banklån. Du skal nemlig ikke snakke med en rådgiver eller fortælle nogen, hvad du gerne vil bruge pengene på. Det kan være grænseoverskridende, og derfor tyer mange danskere også til et kviklån. Du får som regel svar på din ansøgning inden for få timer. Bliver du godkendt og underskriver låneaftalen, vil du ofte have dine penge inden for ganske få dage.

En anden fordel ved et kviklån er, at du som regel ikke skal stille sikkerhed for dit lån. Når man stiller sikkerhed for et lån er det som en sikkerhed over for kreditoren. Betaler du ikke de lånte penge tilbage igen, har kreditoren sikkerhed i for eksempel din bil. Ejer du ikke ting af høj værdi, kan et kviklån være din mulighed for at låne.

 

Ulemper ved et kviklån

Ligesom der er fordele ved et kviklån, er der naturligvis også ulemper. Oftest så er gebyrerne dyre, og det samme med renten. Det er de færreste låneudbydere, som tilbyder en rente på under 9%. Det koster som regel et stiftelsesgebyr, ligesom der kommer administrationsgebyr ved dine afdrag. Alle disse gebyrer og renter løber hurtigt op. Vil du gerne kende de præcise omkostninger for dit kviklån, så kan du kigge på ÅOP. Dette vil stå i låneaftalen, som du modtager, når du er blevet godkendt. Det er en procentsats og tager højde for alle omkostninger ved lånet. Det er lovpligtigt for låneudbyderne at oplyse ÅOP’en ved kviklån. Tager du et forbrugslån i din bank, vil renterne sandsynligvis også nærme sig de 9%, og derfor er det altså ikke sikkert, at et kviklån vil være dyrere.

Når du låner, anbefaler vi altid at indhente flere forskellige tilbud. Renten oplyses nemlig først, når du er blevet godkendt til at låne. Når du har flere tilbud på hånden, bliver det bare så meget nemmere at vælge det rette.