Kontor

Der er nogle ting, man bare skal have på et kontor. Nogle af dem gør ens arbejde nemmere og hurtigere, mens andre er til for at skabe den rigtige stemning. Det sidstnævnte burde ens chef også være opmærksom på, da det kan have stor betydning for både produktivitet og kvalitet, at ens medarbejdere er i godt humør og undgår at føle sig stressede. Vi har fundet fire ting, som ethvert kontor burde have nu til dags, så hvis din arbejdsplads ikke har det, bør du straks bede din chef om bedre omgivelser.

Hvis du ikke har et whiteboard på dit kontor, så har du formentlig en gammeldags tavle, også kendt som et blackboard, hvor man bruger kridt og svampe, ligesom du kender det fra folkeskolen. En af delene skal der i hvert fald være på dit kontor, og helst et whiteboard med de dertilhørende tudser, som er både mere behagelige at skrive med, nemmere at læse og lettere at viske ud.

Noget andet der skal være på et kontor er en opslagstavle. Den kan bruges til rigtig mange forskellige ting, uanset om du er programmør og har scrum møder eller bare har brug for et sted til noter, som hele teamet kan få fat på. Der er selvfølgelig mange andre måder, man kan bruge det på, ud over de to – og du kan helt sikkert også finde på en ting eller to, du ville kunne bruge et til. Det behøver ikke en gang at være dyrt, hvis man køber det brugt eller kan finde opslagstavler på tilbud.

På et kontor kan man næsten ikke undgå at skulle bruge meget tid foran et skrivebord, så det er vigtigt for dit helbred, at du har et hæve-/sænkebord. Et alternativ kunne være en rigtig god stol, som er designet specielt med ergonomi i tankerne, da det netop har til hensigt at sikre, at du ikke skader din ryg med mere, mens du arbejder. Det bedste er dog at skifte position en gang imellem, i stedet for at sidde ned hele dagen. Det er netop derfor, et hæve-/sænkebord er så godt: Du skifte fra at hæve det og arbejde i en time, og så til at sænke det og arbejde i en time. Rigtig mange får varige skader af dårlige arbejdsforhold, så det er virkelig noget, du bør insistere på at få styr på.

Det sidste vi vil nævne, som du bør sikre dig, der er på din arbejdsplads, er pynt. Det kan være alt fra malerier og skulpturer til plakater og vaser – det vigtigste er, at din arbejdsplads ikke ligner et fængsel, selv hvis det på mange måder er det. Gør dig selv en tjeneste og sørg for, at din arbejdsplads ser lige så hyggelig ud som dit hjem.