Vi vil alle sammen vores børn det bedste, og derfor vil vi gøre hvad som helst for at hjælpe dem godt på vej med hvad end, de skulle have brug for. Har du et barn, der skal til at starte i skole, eller et, som bare allerede er begyndt at interessere sig rigtig meget for tal og bogstaver – og læring i det hele taget – er det bestemt ikke for tidligt at gå i gang med de første forberedelser. Her har du nemlig indflydelse på, hvordan dit barn tager imod de første spæde skridt mod en lang skolegang, og du er med til at påvirke, om dette bliver en god eller dårlig oplevelse. Det kan være, du opdager nogle ting, som i senere hen skal være opmærksomme på, og det kan også være, du finder ud af, at alt kører, som det skal, og at der umiddelbart ikke er noget at være bekymret eller obs på. ”Hvordan hjælper jeg så mit barn bedst muligt med at komme i gang?”, tænker du nok, og det er faktisk nogle helt simple ting, du kan begynde med.

Der skal ikke så meget til at skabe en fantastisk og god læringsoplevelse

Og heldigvis for det, for hvis det krævede en masse af forældrene at forberede deres børn til et begyndende liv med skole og læring, var det nok ikke mange, der fik det gjort. Listen med værktøjer, du kan tage i brug, er kort, men præcis og effektiv.

Først og fremmest skal rammerne selvfølgelig være i orden, og her er det vigtigt, at dit barn har gode muligheder for at sidde ordentligt under læringsprocessen. Det klarer du helt simpelt med et godt, solidt skrivebord samt en ergonomisk stol, som støttet barnets ryg. Sørg endelig også for at have god belysning, så øjnene ikke belastes.

Skal dit barn til at starte i skole, er det en god idé sammen at tage ud for at vælge en skoletaske, penalhus, madkasse, og hvad der ellers hører sig til en almindelige skoledag. På den måde gør i det til en stor oplevelse at skulle starte i skole, og det bliver noget, som barnet kommer til at se frem til.

ABC-plakater er en fremragende måde, hvorpå du derhjemme kan forberede dit barn til det kommende skoleliv. I kan både øve bogstaverne og alfabetet sammen, så din søn eller datter kan det (eller noget af det) allerede inden skolestart, men du kan også bare hænge ABC-plakater op som pynt, så dit barn vænner sig til, hvordan bogstaverne ser ud. ABC-plakater er perfekte til formålet, og ABC-plakater giver desuden en rigtig god stemning og atmosfære på værelset. Vil du gerne skabe de bedste rammer for dit barn, er det en god idé at anskaffe sig de populære ABC-plakater med det samme!

Det er populært for voksne at høre lydbånd, men det kan det faktisk også være for børn. Der findes mange lærerige ”bånd”, som både er spændende, men også gode for dit barn, og som forhåbentligt tager noget af tiden fra tv og iPad.