Højskole udlandet

En sommerhøjskole er på en måde en skole i sommerferien. Mange unge voksne vælger at gå på en sommerhøjskole i udlandet for at udfordre sig selv og se verdenen. Læs med og find ud af, hvorfor du netop skal gå på en sommer højskole i udlandet.

En sommerhøjskole er noget mange drømmer om, men aldrig får taget sig sammen til at gå på. Det gode ved en sommerhøjskole, er at du tilbringer din sommerferie derhenne og dermed ikke går glip af skolen, arbejde eller din hverdag. En sommerhøjskole er fra alle mellem 17 til 30 år. Der er ingen, der stopper dig. Så længe du har viljen. Du kan gå på en sommerhøjskole i udlandet i lande som f.eks. Jordan, Ghana, Japan, Hawaii, Australien, USA, Maldiverne og meget mere. Der er lande til enhver smag og til enhver drøm.

 

Find dig selv

Spørger du dem der har været på en sommerhøjskole i udlandet, om hvorfor de tog afsted vil de helt klart fortælle dig, at det har noget at gøre med at finde sig selv. Der er mange, der drager afsted med spørgsmål om, hvordan du vil håndtere forskellige situationer eller spørgsmål om, hvem du er som person. Tilbage vender de med et svar. Dette er nemlig fordi, at de på sommerhøjskolen i udlandet får brudt nogle grænser og mødt andre værdier end dem de er vant til. De får lært at leve i et andet sted end, hvad de er vant til. Andre vil blive mere taknemmelige for, hvad de har herhjemme i Danmark og andre vil føle sig spærret inde og klar til at rejse verden rundt.

 

Lær nye mennesker at kende

Dette er klart noget, som du helst sikkert vil: Lære nye mennesker at kende. På en sommerhøjskole i udlandet tager du afsted med forskellige danske mennesker, som alle har valgt at tage afsted, ligesom dig. Du får på sommerhøjskolen mødt nye mennesker både herhjemmefra, men også i udlandet.

 

Udfordrer dig selv

Du kommer til at udfordre dig selv og dine grænser. Du skal pludseligt leve i et andet land og kunne lave nogle aktiviteter, som du ellers ikke plejer at rode dig ud i. Dette kan f.eks. være klatring eller lignende. Desuden vil du få lært en masse nyt, som du ellers ikke plejer at læse om eller interessere dig for. Du udfordrer dig selv, hvilket er godt for mennesket.

 

Lær et nyt sprog

Rejser du til et eksotisk land, som taler andet end engelsk vil du gennem tiden se, at du får lært nogle få ord fra landet. Det kan være, at du udvikler en passion for sproget og begynder at lære det. Dog er det klart, at du får lært sproget og at du begynder at lære små ord og sætninger, som du ellers ikke kendte til, da du ankom.