Sorte fredag

For hvert år, der går, bliver shoppingtraditionen Black Friday større og større. Hvad der startede i USA er efterhånden blevet mere end etableret herhjemme. Det betyder, at danskerne én gang om året kan se frem til ”store og vanvittige tilbud” i de forskellige webshops og butikker. I starten var det landets største kæder indenfor elektronik og forbrugsvarer, som hoppede med på vognen, men efterhånden er selv mindre webshops klar over, at Black Friday, årets største shoppedag, er en måde at booste salg og brand på. Men hvordan får du mest ud af Black Friday? Og hvordan undgår du at blive snydt af butikkerne og denne store hype? Det får du her 5 tips til.

 

Lav en liste over det, du mangler

Første skidt på vejen mod en succesful Black Friday er, at lave en liste over de ting, som du rent faktisk har brug for. Har du længe ønsket dig en ny kaffemaskine, et nyt fjernsyn eller nye høretelefoner, så er dette dagen, hvor du bør slå til. Derfor bør du også lave en liste, så du holder dine mål for øje – og så du ikke ender med at bruge dagens budget på en ny telefon, fordi ”den bare var SÅ billig”.

 

Udforsk prisniveau inden dagen rammer

Fordi Black Friday langt fra er lige så stort herhjemme, som det er i USA, så er tilbuddene heller ikke helt så markante. Ganske vist er de store, men på den anden side af Atlanten byder dagen ikke på 25 eller 33% rabat – nærmere 70 eller 80%. Nøglen til at gøre et godt køb på dagen er derfor at udforske prisniveauet på den eller de varer, du er på udkig efter. Først med den reelle pris og tilbudspris foran dig kan du vurdere, om det er et godt køb. Butikkerne har nemlig ry for at snyde en smule ved at sætte salgsprisen op, lige inden tilbuddet starter.

 

Et produktet forældet – og er det et problem?

Nogle butikker benytter Black Friday herhjemme til at få ryddet op i lageret, om man så må sige. Forrige og sidste års modeller af fjernsyn, iPads og cykler er måske ikke blevet solgt, så dagen byder på en god mulighed for at komme af med dem uden, at folk opdager, at modellen er fra 2015. Så vær opmærksom på dette – og spørg dig selv, om det er et problem at cyklen er fra 2015, eller om det i virkeligheden er en win-win fordi produkt og kvalitet intet fejler.

 

Find den rette butik

Mange butikker kommer til at have de samme produkter på tilbud. Derfor er det igen vigtigt at trække på punkt nummer to: kend dine priser. På den måde er det nemmest at sammenligne besparelserne og ikke altid gå efter den højeste procentsats. Med andre ord kan en forudgående og dagsgældende research give pote for din pengepung.

 

Bemærk returretten

Nogle butikker har på dagen ændret returretten på tilbuddet, så du ikke er dækket af retur- eller ombytningsret, hvis du skulle fortryde købet. Er du i tvivl om dine rettigheder, så udforsk dem inden du køber.