Skiferie

Du er i gang med at overveje, hvad der skal med på din pakkeliste til skiferien – samtidig med at du glæder dig helt vildt til at skulle afsted. Øverst på listen står der skitøj til herre, toiletsager og udstyr – men hvad med forsikringen? Hvad sker der, hvis uheldet er ude. Forestil dig at du netop er kommet til dit skisportssted og glad har begivet dig ud på pisten. Men pludseligt midt i det hele kommer en anden skiløber, der hvor de to pister fletter sammen og i ender i et sammenstød. Det kan koste en øm skulder og knubs, men også brækkede kropsdele.

Hvordan er du dækket ind

Blot med det blå sygesikringsbevis er du sikret behandling som præcis de andre borgere i det land, du besøger. Alt afhængig af hvor du rejser hen, kan det betyde, at du må betale for lægebehandling eller hospitalsophold, hvis du kommer galt afsted. Du får, når du kommer hjem, refunderet beløbet, hvis behandlingen også gælder den offentlige forsikring på skidestinationen. Så første og fremmest er det smart at få bestilt kortet en gang for alle. Det blå kort udløber på et tidspunkt, så sørg for at få bestilt et nyt, da det ikke kommer automatisk. Men vær samtidig opmærksom på, at dækningen afhænger af, hvilket land du rejser til, og om du skal betale for behandling, hvis du kommer galt af sted.

Men hvad med tyveri af personlige egendele eller skiudstyr? Som udgangspunkt er du her forsikret af din egen indboforsikring, men sørg alligevel for at kontakte dit forsikringsselskab for de præcise regler.

Hvis uheldet er ude

Det du skal overveje er at tegne en privat rejseforsikring. Her skal du sørge for at den dækker hjemtransport og lægebehandling. Skulle du uheldigvis komme ud for en ulykke, som giver varig mén, er det i stedet din ulykkesforsikring, der her vil dække og udbetale erstatning. Er du i stand til at få oplysninger med hjem, er det helt klart værdifuldt. Her gælder det om at få navne og kontaktoplysninger på vidner. Er der andre end dig som er kommet til skade, skal du høre om de har ansvarsforsikring. Tag din mobil frem og tag billeder af stedet samt evt. ødelagt skiudstyr.

Ved lægen eller på hospitalet skal du få lægejournalen med hjem, da det er en vigtig dokumentation, hvis der skal udbetales erstatning. Det kan nemlig være lidt vanskeligt at få udleveret papirer fra et andet land efterfølgende. Alt i alt kan man sige, at alt dokumentation er vigtigt, da det er dit bevis for, at du er kommet til skade og som viser hvilke symptomer, du eventuelt har efterfølgende.

Få styr på forsikringerne

Så sørg for at du også har styr på dine forsikringer, så det ikke blot er dit skitøj til herre, der ligger klar inden feriestart. Du skal huske beviset på din forsikring, så det også ligger klar i tasken eller lommen, når du er ude på ski. Det er nemlig en fordel at have dit forsikringsbevis på dig, når du er på ski. Det er ikke alle steder, at lægerne vil behandle dig, hvis de ikke er ikke er sikker på, at de er garanteret dækning.