Gårtur

I en travl og stresset hverdag glemmer vi ofte at gøre noget godt for os selv. Men selvforkælelse og ”mig-tid” er i virkeligheden både vigtigt og nødvendigt for at kunne opretholde en travl hverdag, der hver eneste dag byder på en masse opgaver, der skal løses. En lille stund med selvforkælelse giver både fornyet energi og overskud, så man igen bliver klar til nye opgaver og deadlines.

Selvforkælelse kan være mange ting og nedenfor giver vi nogle gode bud på, hvad du kan gøre for at forkæle dig selv i en ellers travl hverdag:

Lav en hjemme-spa-dag

Giv dig selv fri en aften til at holde din helt egen hjemme-spa. Tænd nogle stearinlys, sæt noget afslappende musik på og tag et langt fodbad med en gode badesalt. Giv dit hår en god hårkur og lakér dine negle med din yndlingsneglelak. Du kan måske lave din egen hjemmelavede ansigtsmaske og slutte aftenen af med en kop te og en god bog. Sluk gerne for mobiltelefon og tv, så du nemmere kan nyde din rolige aften.

Gå en lang tur

En god gåtur kan være det perfekte pusterum, der giver dig tid til at slappe af. Find en god rute i en nærtliggende skov eller ved en strand og lyt eventuelt til en god podcast imens. Som et ekstra plus er en gåtur ligeledes god motion for dig og din krop.

Forkæl dig selv med nyt tøj

Selvforkælelse kan også være at tage på en lille shoppingtur – enten ude i byen eller hjemme foran computerskærmen, hvor du giver dig selv lidt nyt til klædeskabet. Hvis du eksempelvis længe har ønsket dig en ny nederdel, så er det måske tid til at forkæle dig selv med netop dette.

Hold en serieaften

Nogle gange er det bedste bud på selvforkælelse at tage en aften på sofaen med din yndlingsserie eller en god film. Inviter dine veninder over og køb en masse snacks – så er du sikret en god og hyggelig aften.

Book en tid hos massøren eller få ordnet håret ved frisøren

Du kan også nemt forkæle dig selv ved at gå en tur til frisøren og få ordnet håret eller måske booke en tid ved en massør for at få en dejlig omgang massage. Mulighederne er mange. Det vigtigste er bare, at du gør noget godt for dig selv.

Så uanset om du er ung eller gammel, studerende eller på arbejdsmarkedet, så er der mange muligheder for at forkæle sig selv i hverdagen. Det er vigtigt at tage små pauser og gøre noget godt for sig selv, så man bliver ved med at have overskud og dermed også giver plads til at kunne lære noget nyt. Og som ovenstående artikel har vist, så behøver det hverken være svært eller specielt tidskrævende at finde tid til selvforkælelse i hverdagen.