Når det bliver november, sniger vinteren sig som regel indover os. Og det betyder, at du skal have tjekket barnets garderobe til at modstå det koldere vejr.

Børn opholder sig meget udendørs hele året rundt. Og om vinteren i vuggestue, børnehave og skole skal tøjet holde barnet varm. Det gælder især fødderne, hvor et par gode vinterstøvler er nødvendige.

Der findes mange forskellige kollektioner og typer. Og hvilken type i forhold til varme, vand og holdbarhed skal du vælge.

Hvordan finder du gode vinterstøvler til dit barn?

Hummel eller Ecco støvler børn skal sidde tæt til foden, for barnet skal kunne lege uhindret og nemt. Hvis foden sidder løst som i par gummistøvler, er det hårdt at gå, løbe og generel bevæge sig rigtigt for foden.

Foden skal holdes tilbage i vinterstøvlen. Og derfor skal støvlen helst lukkes i en vinkel på 45 grader mod hælen. Her vil en god lukning sikre foden. Og valget står ofte mellem snørebånd og velcro.

Mærke

Brandet har som sådan ingen betydning, men dog alligevel. Du finder meget smart tøj til unge og børn i forskellige mærker og priser. Her finder du forskellige mærker, der er garant for kvalitet i pasform, materialer og design.

Hummel, Ecco, Viking, Angulus og mange andre er populære mærker i forskellige priser, som kan være værd at kigge på.

Velcro og snørebånd?

Snørebånd kan være praktisk til de mindste tumlinge, så støvlen sidder fast om hans eller hendes fod. Men når barnet bliver mere selvhjulpen, er snørebånd kun for store skolebørn. Velcro er den perfekte lukning for de selvhjulpne børn i børnehave og mindre klasser i skolen.

Uldfor

En vinterstøvle skal være varm. Her er uldfor både lækkert, lunt og god til at absorberer fugt, hvilket syntetisk materiale er mindre god til. Varme støvler betyder også, at barnet fra tid til at andet vil svede fødderne.

Størrelse

Vinterstøvler er en udgift, og de fleste tænker også lidt fremefter. Men de helt små børn vokser 1 cm. Hvor de 2-6 åriges fødder vokser 1,5 cm. Mens børns fødder fra 7 års alderen i gennemsnit vokser en centimeter.

Derfor skal du kun gøre plads til 1,5 cm. voksetillæg i barnets støvle. Der skal også gerne være luft omkring fødderne, som ofte har strømper eller sokker på sammen med det tykke for.

Alt for store støvler er ikke godt fodtøj, og vil hæmme drengen eller pigen når denne løber rundt og leger.