Tørre tøj

Hvis du går og venter på cyber monday 2018 så du kan få kigget på vaskemaskiner, så er du måske nødt til at vaske dit tøj i hånden indtil da. Heldigvis er der en måde at gøre det på, uden at brække ryggen og udsætte dine hænder for hårde kemikalier. Med fodvaske teknik kan du vaske dit vasketøj og endda få dig en god træning mens du gør det …Sæt gang i musikken og lad kom i gang!

Du får brug for:

-Et badekar (eller en stor vaskebalje)

-En dosis vaskepulver

-Nogle rene gummistøvler

-Gummihandsker til dine hænder

-Varmt vand

 

TRIN 2: Sørg for, at badet er rent

Sørg for, at badet er rent, før du forsøger at vaske dit vasketøj i det – Skyl det grundigt for at fjerne alle rester fra rengøringsmidler og sæbe.

 

TRIN 3: Fyld badet med vand

Fyld badet op en tredjedel med varmt vand – tilsæt ikke for meget, eller dig vaskepulver bliver for fortyndet og vil ikke virke helt så effektivt.

Jo varmere vandet er, jo bedre er resultatet, men sørg for:

  1. a) Tjek tøjmærkerne til vaskeinstruktioner – sart tøj kan ikke lide vandet for varmt. Hvide bomulds håndklæder på den anden side vil elske det.
  2. b) Brug sund fornuft og undgå at skolde dig!

 

TRIN 4: Tilsæt vaskemiddel og vasketøj

Tilsæt vaskepulveret og bland godt sammen til det bliver skummende(brug gummihandsker for at forhindre, at din hud kommer i kontakt med kemikalier).

Når vandet er dejligt skummende, skal du tilsætte dit tørre, beskidte tøj til vandet. Tag dine gummistøvler på og gør dig klar til at danse !!!

 

TRIN 5: Rod rundt i vandet

Vad rundt i vandet – Dans i badekarret i ca. 10-15 minutter, mens du lytter til energetisk musik. Jo mere du bevæger dig, nu renere tøj får du; dette skyldes at vandet har brug for at være i bevægelse for at få stoffet rent.

 

TRIN 6: Lad tøjet trække

Hop ud af badekarret og lad tøjet hygge sig uden dig i 15 min. Vaskemidlet fortsætter med at rengøre, mens du gør andre ting.

 

TRIN 7: Tøm det beskidte vand

Træk proppen ud og få dine gummistøvler på igen! Tramp rundt i badet igen for at slippe af med overskydende sæbevand som stoffet har suget til dig, og giv det mulighed for at dræne. Dette vil fremskynde skylnings processen.

 

TRIN 8: Skyl tøjet

Sæt proppen i igen, fyld op med rent vand og tramp på tøjet i et par minutter igen. Lad vandet løbe ud og gentag indtil vandet er klart.

 

TRIN 10: Fjern overskydende vand og hæng til tørre

Det sidste trin er nok det sværeste at klare uden en vaskemaskine – det er på tide at fjerne så meget vand som muligt fra tøjet, inden det bliver hængt til tørre. Uden en maskine til at slynge tøjet, er du også nødt til at gøre det manuelt.

Tag dine gummihandsker på og skub og vrid så meget vand ud som muligt ud af tøjet. Dit tøj kan tage skade eller blive forvrænget af processen hvis du ikke er forsigtig, så gør det omhyggeligt.