Danmark er et relativt lille land, når man sammenligner med andre lande her på kloden. Vi har et meget begrænset areal, og kun omkring 6 millioner mennesker i den samlede danske befolkning. Selvom mange taler for, at størrelsen ikke betyder noget, så kan det alligevel godt gå ind og skabe noget usikkerhed. Har Danmark overhovedet noget at skulle have sagt på den internationale skala?

Nogle finder i den sammenhed tryghed i, at tænke tilbage på Danmarks historie. Danmark plejede trods alt at være et langt større land, end det er i dag. Vores forfædre var vikinger, og de var frygtede hvor end de tog hen i verden. De udvidede det nordiske rige, og gjorde Danmark til et stort og rigt land. Vi kan selvfølgeligt sætte store spørgsmålstegn ved deres metoder i dag, men det ændrer ikke så meget på, at Danmark i hvert fald var større engang.

Det kan dog godt være lidt frustrerende bare sådan at tænke på vores fortid som vikinger. Det er jo rent fjernt fra den dagligdag vi lever i dag. Ville det ikke være dejligt, hvis man kunne få en lille bid af vikinge-oplevelsen? At kunne sætte sig i en vikings sted, og ikke bare huske men rent faktisk udforske Danmarks storhedstid?

Det er lige præcis hvad man kan, i det nye Assassin’s Creed computerspil. I denne nye version af den populære spil-serie får man mulighed for at udforske vikinge-tiden ved selv at engagere sig i den. Man træder ind i det virtuelle univers i form af vikingen Eivor, og har til opgave at erobre England.

Det, der virkelig gør Assasin’s Creed: Valhalla spændende er, at det er et åbent univers. Det betyder at du ikke bare oplever en foreskrevet historie: dine handlinger har derimod konsekvenser. Du har mulighed for at bevæge dig rundt i et åbent univers, og interagere med det på et væld af forskellige måder. Du kan skabe politiske alliancer som det passer dig, og selv bestemme dine strategier for kamp og dialog. Selv udfærdigelsen af våben og andet udstyr er noget, som du selv har indflydelse på. Der er altså rigtigt mange forskellige måder at være viking på, og du kan vælge lige den retning, du synes bedst om.

Det nye Assasin’s Creed er altså det tætteste vi kommer på en tidsmaskine, der kan bringe os tilbage til vikingetiden, så vi kan opleve det hele. I modsætning til en tidsmaskine, så kan du med dette spil nyde hele oplevelsen, uden alle de negative sider og risici, der ville være involveret i, rent faktisk at leve i vikingetiden. Du får altså det bedste fra begge verdener, når du begiver dig ud på dit eget vikinge-eventyr i den fascinerende virtuelle verden, der stilles tilrådighed i dette nye spil.