Pendler

Den traditionsrige danske belysningsvirksomhed Le Klint er kendt for sine håndfoldede lampeskærme. Et håndværk som virksomheden har praktiseret siden 1943. De første skærme blev designet af arkitekten Kaare Klint. Han var en del af Klint-familien og det var derfor naturligvis oplagt at skabe en foldeskærm i samarbejde med virksomheden. Resultatet blev Frugtlygten. En pendel som på allerfornemmeste vis vidner om hans skarpe blik for funktionelt design samt hans respekt for foldehåndværket.

Drømmer du også om en lampe der er den perfekte blanding af tradition, håndværk og dansk design? Se hele det store udvalg af pendler fra Le Klint her

I tidens løb er mange flere flotte pendler kommet til. Blandt andet Snowdrop og Swirl serierne samt den klassiske 172 lampe. De er alle nyfortolkninger af den traditionsrige virksomhedens DNA af godt dansk design og håndværk. Lamperne er skabt til det moderne hjem med dets krav om en smuk kombination af form og funktion. Serierne er blevet til i samarbejde med anerkendte og talentfulde designere som Øivind Slaatto og Harrit-Sørensen & Samson. Hver serie af lamper består af forskellige størrelser – og du finder derfor præcis den størrelse som passer til netop dit rum. De to kollektioner er begge enormt efterspurgte – og dét er med god grund. Det runde og organiske formsprog giver et roligt udtryk som passer godt ind i den nordiske indretningsstil med lyse farver og naturmaterialer.

172 pendlen er designet i 1971 af Poul Christiansen. Den er en klassisk Le klint lampe med en håndlavet plastskærm. Foldeteknikken er flot kombineret med et dynamisk og interessant design. Den er et oplagt valg over spisebordet til dig der værdsætter dansk design samt fantastisk blødt og stemningsskabende belysning.

Se resten af det store sortiment af alle typer belysning – bord- og gulvlamper samt væg- og loftslamper – fra Le Klint her