Cykle

Det, at cykle i regnvejr, er virkelig noget, der kan være både sjovt og afslappende. Det løfter  ånden og slukker virkelig vores tørst efter eventyr og noget nyt. Det øger dog også risikoen for at blive ramt af influenza eller andre dårligdomme. Det er netop derfor mange mennesker siger, at du skal være yderst opmærksom på at iklæde dig det rigtige regntøj, når du springer på cyklen under sådanne forhold. En af de vigtigste ting at have på er cykelregnjakken. Hvorfor er denne belædningsdel så vigtig? Læs videre for at kende svarene.

Cykeljakken er rigtig god, fordi den normalt er udstyret med justerbare ventilationsdele. Disse ventilationsdele, tillader tillader din krop at ånde under jakken, så den også kan trække vejret og lukke fugt ud. Når alt kommer til alt, udsender du stadig fugt, selv når du cykler i regnen, fordi der stadig er tale om en så intens fysisk aktivitet. En af disse ventilationsdele er det, vi kalder pit lynlåse. Disse huller er bare almindelige lynlåse, der er placeret lige under armene. På denne måde kan cyklisten effektivt regulere mængden af luft, der kan komme ind, samtidig med at regnvandet stadig holdes effektivt ude.

Nogle cykel regnjakker har også hætter, der dækker ørerne og hovedet. Dette er i tillæg til hjelmen, som du selvfølgelig bør bære uanset hvad. Ørene skal nu beskyttes, fordi de er meget følsomme og det kan være ufatteligt irriterende, når vand finder vej til ørerne. Din balance og selvfølgelig din hørelse kan ske at blive påvirket væsentligt. Derfor er hætten rigtig vigtig.

Endelig er en cykel regnjakke designet til helt at dække din hals. Og det er rigtig godt, fordi halsen nok er et af de mest følsomme områder på kroppen. Når halsen ikke er ordentligt dækket, kan det forårsage ubehag når det regner, på grund af den relativt kolde temperatur. Ud over dette risikerer du også, at når nakken ikke er helt dækket, kan vand finde vej gennem hullet til halsen. Jeg kan love dig for, at når vandet sniger sig ind og rammer din mave, vil det virkelig være koldt og meget ubehageligt.

Måske er disse tre ting ikke helt nok til at beskrive, hvad en cykel regnjakke virkelig er. Der kan være andre ting, som vi har misset. Du kan søge efter dem et eller andet sted online. Disse tre er bare dem, som i vores optik er de vigtigste.

Kan man bruge en almindelig regnjakke når man cykler? Selvfølgelig kan man det. Den har dog ikke alle de fordele, som er nævnt ovenfor. Når du sidder på en cykel, har du en række udfordringer i forhold til regnen, som er anderledes end når du går. Dine ben er bukkede når du har fødderne på pedalerne, hvilket betyder at vandet kan hvile der i længere tid – det sætter højere krav til dine regnbukser. Samtidig vil regnen altid komme ind mod din front, i det du kører fremad; det er almindeligt regntøj ikke optimeret til.