Haven

Når uret stilles tilbage og havemøblerne stilles frem, er tiden igen inde til at opdatere haven. Det personlige og rustikke look er meget oppe i tiden, denne tendens er også flyttet med udenfor og der er mange måder du kan implementere stilen i din have på. Men hvordan skaber man en rustik have, uden at gå på kompromis med det personlige udtryk?  

Giv dine antikviteter nyt liv

Det er tid til at gå på loftet og finde de gamle arvestykker frem og lade kreativiteten få frit løb. Du kan garanteret bruge flere af tingene, end du måske umiddelbart forestiller dig ved det første øjekast. Ofte kan elementer nemlig bruges på flere måder, end til det de er fremstillet til i første omgang og der findes ingen regler, når det kommer til personlig stil. Måske har du en gammel zink balje eller en mælkejunge til at stå? Dem kan du forvandle til de smukkeste udendørs blomsterbede. Vælg for eksempel at bruge roser eller flittiglise for at skabe en kontrast til det rustikke look og mærk hvordan en fransk stemning breder sig i din have.  Dette simple trick kan du føre videre til mange andre elementer som for eksempel en gammel trillebør i træ eller jern, ældre mursten forme i træ eller galvaniserede vintønder. Har du mindre elementer i zink eller terracotta som for eksempel en vandkande til planter eller en tekande, kan du bruge dem som blomstervase til at pryde terrasse bordet. Prøv også at plante krydderurter i dem, det er både praktisk og dekorativt.

 

Loppefund eller nyt gammelt

Hvis du ikke har et loftsrum med arvestykker, kan du gå på opdagelse efter loppefund rundt på markeder, i genbrugsbutikker, på internettet og endda i boligbutikker. Fordi den rustikke stil er blevet så fremtrædende kan du finde dem mange steder og du kan endda købe nye genstande, der er fremstillet i et slidt look. Vær derfor opmærksom på, hvilken stil du stræber efter og om de ting du køber, komplimenterer hinanden.

Terracotta krukker er blandt favoritterne til planter og krydderurter og du kan finde dem i en bred vifte af farver og nuancer, både på markeder og i boligbutikker. Hvor meget du mikser i farverne er et spørgsmål om personlig stil, men vær ikke bange for at mikse flere farver eller mellem nyt og gammelt, det skaber kun et mere dynamisk udtryk.

Slyngplanter bringer en særlig atmosfære til haven og den kan du forstærke. Brug for eksempel et gammelt gitter eller et ældre staldvindue uden ruder, placer det op ad en mur og se hvordan dine slyngplanter vikler sig om dem. Har du ikke mulighed for at finde et staldvindue eller et gammelt gitter, kan du anskaffe dig et stålgitter og bruge dette i stedet og skulle du ikke være til det rustne look, kan du få det galvaniseret.  

Du kan sagtens have både antikviteter og nyere interiør fremstillet i det rustikke look, men vær opmærksom på om de passer sammen og de vil kunne skabe et harmonisk udtryk.

 

Sommeraften

Når solen bevæger sig ned over himlen igen, men du og dine gæster gerne vil tilbringe mere tid i haven, kan du overveje at tilføje elementer der forsøder de sene aftentimer i haven. En terrassevarmer er en kær ven på kølige sommeraftener, men hvis du gerne vil have en gennemført rustik terrasse kan du vælge at sætte fakler eller olielys rundt om terrassen, eller mindre udelys til bordet. Fuldend en dejlig sommeraften i haven med lyden af dine yndlings toner med en transportabel musikafspiller fra Kreafunk i et retro design, der komplimenterer det rustikke udtryk i din have.