Internet

Transmission og håndtering af personoplysninger kan omfatte alt fra kreditkortnumre til en kundes telefonnummer. Både kunder og online-virksomhederne selv, nyder godt af, når et websted bruger krypteringsteknologi til at beskytte deres kunder, sig selv og alle de oplysninger der håndteres. Ejeren skal vedligeholde den tillid der er opbygget hos gamle kunder, og vise sig pålidelig overfor de nye. I moderne tid, har teknologien endda givet kunderne en standard til at bedømme, hvor godt den enkelte hjemmeside er i stand til at beskytte dem mod identitetstyveri, eller anden misbrug af deres personoplysninger. De fleste ssl-certifikater kan på en hurtig og nem måde fortælle en masse om, hvor meget en virksomhed gør, for at beskytte de oplysninger de beder kunden om at indtaste.

Kernen til sikkerhed på internettet ligger i den moderne krypteringsteknologi, der bruges til at sikre e-mail, kreditkortbetalinger og andre dataoverførsler mellem computere. Der er flere forskellige virksomheder, der leverer ssl-teknologien sammen med ssl-certificering til ejerne af hjemmesiderne. De mest grundlæggende ssl-certifikater indeholder oplysninger om hvilken krypteringsteknologi der anvendes. De stærkeste krypteringsteknologier garanterer, at risikoen for, at en en ekstern kilde får adgang til de oplysninger der sendes, er minial. Forbrugerne kan se om siden er krypteret eller ej, ved hjælp af den lille hængelås der dukker op, ved siden af hjemmesidens adresse i deres internetbrowser. Et tryk på låsen giver dem mere detaljerede oplysninger om, hvordan deres data sikres.

Det udvidede validerings- eller evs-certifikat fortæller kunden, at firmaet bag hjemmesiden måtte gennemgå en inspektionsproces i forbindelse med verifikationen. Adresseområdet og låsen vil typisk blive markeret med grønt hvis dette er tilfældet. Et udvidet ssl certifikat garanterer altså overfor kunderne, at firmaet eksisterer. Nye kunder behøver ikke at gætte på webstedets ægthed, og er mere tilbøjelige til at handle der, når de ser det grønne adressefelt og lås.

Sikker mail er også noget de danske virksomheder er blevet opmærksomme på, specielt med indførelsen af den nye GDPR lovgivning, der sætter ekstra høje krav til virksomheders håndtering af personoplysninger. Det er nemlig ikke altid, at e-mails bliver krypteret, hvilket øger risikoen for at kriminelle læser med. Mange af de danske virksomheder er ved at gå i panik over den strammere lovgivning, da de ikke har den tekniske viden til, selv at kryptere deres data og e-mail. Andre virksomheder, den har den fornødne tekniske viden, har dog hurtigt meldt sig på banen, med løsninger til de virksomheder der risikerer at komme i klemme. Fuldstændig ligesom elektronisk fakturahåndtering har gjort det nemmere for virksomheder at fakturere deres kunder, så er der nu også løsninger på markedet, der gør det lettere end nogensinde før, at håndtere personoplysninger på en sikker og lovlig måde.

Der er altså ikke nogen undskyldning for ikke at tage behandlingen af personoplysninger seriøst. Ikke bare har det stor betydning for opbygning af tillid fra kundernes side, det kan også koste din virksomhed dyrt, hvis reglerne ikke følges. Med de mange virksomheder der specialiserer sig i at hjælpe dig igennem processen, så du med sikkerhed holder dig indenfor de rammer der opsættes af GDPR lovgivningen, kan du ikke engang sige at det er svært eller uoverskueligt – det er bare med at komme i gang.