Båd

Tro det, eller lad være, men gør-det-selv bygning af både bliver mere og mere populært. Hvis du nogensinde har haft en drøm om at eje en både, og har været ude at kigge på dem, har det nok gjort ondt i tegnebogen. Med de priser der er på både i disse dage, er det ikke underligt, at folk kaster sig ud i selv at bygge en båd – der er tonsvis af penge at spare! Hvis du har nogen som helst form for gør-det-selv erfaring, er det faktisk en reel mulighed, at opbygge din egen båd. Så længe du har de rigtige planer og plads nok, kan du spare dig selv en masse penge, ved selv at bygge båden. Det kræver selvfølgelig at du har et forholdsvist stort udvalg af maskiner og værktøj, men ikke noget man ikke kan finde i garagen hos en rigtig gør-det-selv haj.

At bygge din egen båd kan virke som en skræmmende og uoverskuelig opgave, men i virkeligheden er det faktisk ikke så svært, som du måske går og tror. Så længe dette ikke er det første projekt du kaster dig ud i, hvor du skal bearbejde noget træ, så skal du nok klare det. Det er lidt ligesom et lave mad: hvis du kan finde rundt i køkkenet/værkstedet, så er det egentligt bare at følge opskriften – så skal det nok gå godt.

Jeg er selv en ivrig gør-det-selv mand, og jeg har bygget rigtigt mange ting i min tid. Jeg måtte dog alligevel synke en ekstra gang, da jeg for nogle måneder siden, besluttede mig for selv at bygge en båd. Det var alligevel nok det største projekt jeg nogensinde har kastet mig over, og selv med al min erfaring, var jeg en smule bekymret da jeg først gik i gang.

Jeg fandt dog hurtigt ud af, at det er nøjagtigt det samme som et hvert andet projekt. Når du først har studeret planerne, og fået dig et overblik, så er selve byggeprocessen som sådan ganske lige til. Bådbygning er ligesom ethvert andet gør-det-selv projekt. Du behøver ikke nogen særlig viden, materialer der er svære at håndtere eller endda erfaring med både. Hvis du kan finde ud af at studere en plan, og holde dig til den, så vil der til sidst komme en båd ud af dit hårde arbejde.

Uanset hvilken type bådbygning du har i tankerne, så skal du bruge nogle planer. Grundet den øgede interesse, er det blevet betydeligt nemmere at finde planer for bygning af både de seneste år. Da det er et ganske stort projekt, er det typisk ikke noget, man finder plads til i magasinerne – men hvis du går på internettet og leder, vil du kunne finde planer til næsten alle typer både. Du vil her også kunne finde ligesindede, der deler deres erfaringer.