Rent bordtennisbord

Et billard bord kan være et godt stykke møbler i sig selv, og kan virkelig sætte et unikt præg på et værelse. Men uden den nødvendig vedligeholdelse, bliver dit bord i sidste ende snavset, ser ulækkert ud og vil vise tegn på slitage. Kalk og almindeligt støv vil bygge sig op på filten, og til sidst ende ødelægge det helt. Det er ikke godt. Ikke bare vil det ende op som et grimt, forsømt møbel, det vil selvfølgelig heller ikke være så godt at spille på længere, og dets samlede levetid vil blive reduceret.

Da dette er tilfældet, er det nødvendigt at holde billardbordet rent og lækkert. Det er helt ærligt heller så særligt svært, så du har ikke nogen undskyldning for ikke at tage dig ordentligt af det. Her tager vi et kig på de grundlæggende trin til, at rengøre et billard bord, så det forbliver i tiptop tilstand:

Det hele starter med det rigtige udstyr. Når det kommer til rengøring af dit billardbord, er det eneste specielle udstyr du behøver, en god børste. Du kan købe alt i billard udstyr på internettet, så det er bare at hoppe ind på en hjemmeside og lægge din bestilling. Børsten du bestiller skal være specielt konstrueret til, at rengøre filten på et billard bord – forsøg endelig ikke, at bruge børster der er designet til andre formål! Den rigtige børste vil ikke skade filten, og de specielt designede børtser er generelt længere, så de kan komme ind og rengøre alle de nødvendige steder på bordet. Du vil også kunne finde stor nytte i en helt almindelig håndholdt støvsuger.

Når du har anskaffet dig en børste, skal du huske at børste den rigtige vej. Først børster du kanterne og ringene på dit billard bord, og børster selvfølgelig væk fra filten. Når ringene er rene, skal du begynde at børste selve filten. Der er to almindelige måder at gøre dette på: Du kan starte fra midten af bordet, og børste udad til alle hullerne, eller alternativt børste fra den ene ende til den anden. Det er reelt lige meget, hvordan du beslutter dig for at gøre det – det vigtgiste er, at du er konsekvent hver gang du børster bordet. Skift ikke mellem de to forskellige tilgange. Hvis du børstede det fra den ene ende til den anden sidste gang, så gør du det fra nu af. Konstant ændring af retningen du børster i, kan på sigt gå ud over kvaliteten af filten.

Når du er færdig med børstningen, skal du bruge en håndholdt støvsuger til at rense støvet, der nu er samlet rundt langt bordets kant, og desuden støvsuge hullerne for det snavs, der må have lagt sig der. Sørg for, at din støvsuger ikke skraber for hårdt langs filten, eller sætter sig fast – det skal helst være glidende bevægelser uden for meget modstand.

Til sidst tørrer du bordet af, for at få det til at se virkelig godt ud. Du skal tørre og polere hele ydersiden, samt benene på billardbordet. Det tager ikke lang tid, og det vil virkelig få bordet til at se godt ud, og sikre at det holder længe.