Fokus

Når man har med forretningsudvikling at gøre, kan man let blive forvirret, og have svært ved at holde fokus. Forretningsudvikling er et relativt kompliceret emne, og især når man dykker ned under overfladen, og det for alvor går op for én hvor mange små ting der spiller sammen. Hvis du har med forretningsudvikling at gøre, har du helt sikkert selv oplevet at tabe fokus, eller måske helt have lyst til at give op. Hvordan holder man gejsten oppe, når ens arbejde med forretningsudvikling ser ud til at gå i stå eller blive uoverskueligt?

Der er mange af dem der har en vis interesse for forretningsudvikling, som mener de har alle svarene, men de ved ikke hvad de udtaler sig om. Folk der kun har med det overfladiske at gøre i forhold til forretningsudvikling oplever typisk ikke at blive overvældede og miste fokus. Du vil høre ubrugelige råd, som at du bare er for hård ved dig selv, eller at du bare skal slappe af – hvis det var så simpelt, så ville du jo nok ikke stå i den situation du gør, vel?

Sandheden er, at der er gode grunde til, at vi kan stresse over en ting som forretningsudvikling. Der er utrolig meget dybde i forretningsudvikling, og når man først virkeligt engagerer sig, så kan man let drukne i den overvældende mængde af aspekter. Fra at have tænkt, at man kan forberede sin virksomhed på disruption, og til at dykke dybere ned i emnet og lægge en strategi – ja, der bliver man let overrasket over, hvor meget der er at tage stilling til.

  1. Når du har med forretningsudvikling at gøre, sidder du typisk med en kompliceret problemstilling der består af flere dele. Vores hjerner er ikke skruet sammen til at jonglere alt for mange bolde på én gang, så det handler om at opdele ens problemstilling og tage én ting ad gangen. Begynd at skrive den problemstilling du sidder med ned, og læg mærke til hvor mange ting der spiller sammen og har indflydelse på hinanden.
  2. De bedste idéer omkring forretningsudvikling kommer til os, når vi mindst venter det. Har du nogensinde stået ude i badet, og pludselig kommer din hjerne op med svaret til en problemstilling du har knoklet med i dagevis? Når vi slapper af, og ikke fokuserer på en opgave, så giver det vores hjerne ro til at eksperimentere med kreative løsninger. Sørg for at holde pauser fra forretningsudvikling og lave nogle forskellige aktiviteter, der tvinger din fokus hen på andre ting. Det virker underligt at skulle fjerne fokus for at få fokus, men prøv det – det virker!
  3. Forretningsudvikling kan blive så meget lettere at have med at gøre, hvis man ikke skal gøre det alene. Find nogle ligesindede mennesker, og aftal at I sætter jer sammen en gang imellem. Omgiv dig med mennesker du kan diskuttere forretningsudvikling med, og som kan give dig nogle nye perspektiver. Folk elsker at hjælpe hinanden, og det er med at drage fordel af det.