Brugt bil

For mange danskere, er det ikke realistisk, at købe en ny bil. Det skyldes en kombination af de høje afgifter vi har i Danmark, og det faktum, at nye biler er dyre og dyre de seneste år. Ved at købe en brugt bil, får forbrugeren mulighed for at købe deres drømmebil, også selvom de måske ikke har haft råd til den fra ny af. Brugte biler kan købes fra en af de mindre lokale brugtbilsforhandlere, fra en autoriseret forhandler, eller direkte fra den tidligere ejer af køretøjet.

Uanset hvor bilen er er sat til salg, er der mange ting, du skal være opmærksom på, når du køber brugt. Hvis nogen eksempelvis siger, at de bilen er kommet igennem syn: det betyder udelukkende, at de havde en checkliste som blev hakket tilfredsstillende af, og de kan forsikre dig om, at bilen  har dæk, og bunden ikke falder ud. Den bedst brugte bil, du kan finde, vil have en ejer, der har taget sig godt af den, og som har en ulykkesfri historie. Det er ikke ualmindeligt, at finde ud af, at mange brugte biler har været udsat for tidligere ulykker. De kan også let have været brugt som udlejningsbiler, der kan have været snydt med kilometertælleren, og så videre. Her er nogle nyttige tips, når du er på jagt efter en brugt bil, og gerne vil undgå at blive snydt.

  1. Tjek op på historikken

En autoriseret forhandler kan typisk finde garanti-historikken frem. Dette er en rapport, der viser alle reparationer udført på et køretøj, i hele garantiperioden. Det er bedst at købe en brugt bil fra forhandlere, der sælger samme mærke biler fra ny. så hvis du ønsker at købe en Brugt Peugeot, så prøv at købe den fra en bilforhandler der også sælger nye Peugot biler. Hvis du finder den helt rigtige Peugot hos en Toyota-forhandler, så kan du notere bilens registreringsnummer, og gå ind til en Peugot forhandler, som typisk kan slå historikken for reparationer op. Spørg serviceafdelingen efter en garantihistorikrapport, der viser alle de reparationer, som køretøjet havde under garantien.

  1. Medbring en mekaniker

Der er ingen skam i, at tage en mekaniker med dig, når du skal kigge på en brugt bil. Få dem til at undersøge bilen, prøvekøre den, kigge under motorhjelmen og på undersiden af bilen. En veluddannet mekaniker kan fortælle dig, om køretøjet er vedligeholdt korrekt, eller hvis den er blevet beskadiget i en ulykke. Han kan typisk fortælle dig, hvad du kan forvente i fremtiden når det kommer til reparationer, og hvor meget det vil koste dig.

  1. Længere prøvekørsel

Vi har flere gange hørt historien om, at den brugte bil fungerede fint under prøvekørslen, og så snart den så kom hjem i ens egen Carport, faldt den fra hinanden. Hvordan kan den fungere fint helt op til det tidspunkt, hvor den sælges? Det kan være et vanvittigt tilfælde, eller det kan være fordi folk tager meget korte prøveture når de skal se, om bilen fungerer. Kør bilen en 5-10 kilometer, før du accepterer at købe den. Det kan også være en god idé at tage den en tur ud på motorvejen, for at se hvordan den klarer de højere hastigheder. Hvis du oplever nogen problemer overhovedet under prøverkørslen, så er stor risiko for, at du får problemer hele vejen igennem. Lad dig ikke narre af sælgerens snak om, at det er et mindre problem, som de gerne får repareret for dig helt gratis op. Ét problem kommer sjældent alene.