Maler

Hvis du er en kreativ person, så har du helt sikkert oplevet både gode og dårlige tider. Nogle gange kører det bare der ud af, og du får den ene idé efter den anden. Tingene passer bare perfekt sammen, og den ene tanke hægter sig naturligt på den næste, og du ender ud med et mesterværk. Andre gange står alting stille. Du kan ikke klemme en eneste kreativ dråbe ud af din hjerne, og det virker håbløst og ligegyldigt. Det er det samme problem, uanset hvordan du udfolder din kreativitet. Malere føler, at deres indre farver falmer, og de kan ikke se, hvordan de skal fange alle de følelser de nu engang gerne vil binde i deres maleri. Forfattere kan sidde i dagevis, nogle gange uger eller måneder, og ikke kunne komme videre fra den sidste paragraf eller sætning. Selv hvis det ikke er din profession at være kreativ, men det blot er en hobby, så kan det stadig være noget så frustrerende at sidde fast.

Heldigvis er der ting du kan gøre, for at mindske risikoen for at det sker. Når vi går i stå på den kreative side, er det typisk fordi vi mangler input. For at kunne provokere eller skille sig ud, er man nødt til at blive provokeret, og være udsat for nytænkning. Hvis du kører den samme rutine hver dag, sidder på den samme stol, på det samme kontor, og kreativiteten flyder – så er det altså ikke så underligt. Dagen i morgen vil byde på den samme modstand og frustration, fordi intet har ændret sig. Du er nødt til at give dig selv nogle nye input!

Spice dit arbejde op, ved at arbejde fra forskellige lokationer. Du kan arbejde fra en café den ene dag, sidde ude i skoven den næste. Du kan også rende rundt indenfor hjemmets fire vægge: læn dig tilbage i din Hay stol et par timer, eller sæt dig ud på køkkenbordet. Skift dine omgivelser, og du skifter dit sind. Vær ikke bange for at gøre noget ”mærkeligt” eller noget ”fjollet” – det er nogle af de bedste værktøjer til at sætte gang i kreativiteten! Det handler om at gøre op med de regler vi, og samfundet, sætter for os. Bliv et barn igen, og gør noget impulsivt og nyt.

En klog mand sagde engang, at definitionen på idioti er, at gøre den samme ting igen og igen, og forvente nye resultater. Prøv at kigge på hvordan du arbejder: hvad kunne du lave om? Tag kontrol over dine omgivelser, og du tager kontrol over din kreativitet.

Nu har du læst om det, og det har nok allerede givet dig nye idéer og blod på tanden. Men tag at før det ud i livet. Gør noget helt nyt i morgen – ryk rødderne op og lav om på rutinen.