Mennesker

Vi lever i en tid, hvor der er en enorm fokus på stereotyper og al den skade de forvolder. Folk er trætte af at blive sat i bås på baggrund af deres baggrund, hudfarve, religion eller alle de andre ting vi har tendens til at lægge stereotyper hen over. Det er da også meget forståeligt: ingen har lyst til at blive tillagt negative værdier eller fordomme, som vi ikke selv har gjort noget for at fortjene. Denne artikel har på ingen måde til formål at retfærdiggøre negative stereotyper, eller få folks kamp til at virke mindre vigtig. Jeg mener helt sikkert at vi stadig har et problem med racisme og lignende undertrykkelse i Danmark, også selvom vi har bevæget os rigtigt meget de seneste år. Bare fordi problemet er blevet mindre, betyder det ikke at vi kan slappe af og ignorere de rester der er tilbage. Hvis vi ikke slår problemet helt ihjel, så er jeg næsten sikker på at det vil vokse sig stort igen, og det er er der ikke nogen der er tjent med.

Men denne artikel handler om de positive stereotyper, og hvordan du kan bruge dem til din fordel. Vi har nemlig en tendens til at dømme folk på de ting vi ser på overfladen, og på nogle områder giver det en masse problemer, mens det på andre områder åbner nogle muligheder for dem der er opmærksomme på det. De positive stereotyper har selvfølgeligt samme usikkerhed og problemer som negative stereotyper: de passer ikke på alle mennesker, og det ville være dumt af os ikke at udfordre dem. Vi ved det på et logisk plan, men det er stadig svært ikke at lade vores indtryk af andre blive farvet af stereotyper.

Hvis du tænker over de positive stereotyper der findes derude, så kan du drage fordel af dem. Nogle af dem er kendte af stort set alle: jakkesættet er et godt eksempel. Hvis vi ser en person i jakkesæt, så danner vi automatisk en helt masse tanker omkring hvem de er, og hvilke værdier de har. Det er alt sammen i en overvejende positiv retning. Hvis du tager et jakkesæt på, kan du altså drage fordel af disse positive stereotyper omkring folk der bærer jakkesæt. Jeg tager eksempelvis altid et jakkesæt på når jeg skal ud at flyve, fordi det er min erfaring, at jeg bliver behandlet langt bedre, end hvis jeg bare tager noget afslappet tøj på.

Jeg kan også kun anbefale, at tage hen til din lokale forhandler af Mercedes, og finde dig en lækker bil at køre i. Biler er nemlig endnu et af de områder, hvor der er rigtigt mange positive stereotyper involveret. Folks førstehåndsindtryk af dig vil blive farvet på en rigtig god måde, hvis du kører rundt i en Mercedes. Har du ikke råd til at købe en endnu, så lej den eller benyt dig af leasing. Hvis du bruger stereotyperne på korrekt vis, vil du hurtigt kunne tjene udgiften hjem igen.