Baby med hat

Mange af dem, der skal til at være forældre for første gang, begynder at panikke når de tager hen i en butik med babyudstyr, og ser priserne på de mange forskellige slags gaver, tøj og tilbehør, der er nødvendige, når man får sig en baby. Det er naturligt at ønske alle de nyeste gadgets, og alt det søde tøj, til den lille ny, men det løber hurtigt op. Som mor til tre små børn, har jeg fundet et par tricks, der kan gøre det muligt at have alle de nødvendige ting, uden at springe budgettet.

Det køb, som jeg frygtede mest da jeg var gravid første gang, var tremmesengen. Sådan en seng kan nemlig nemt koste 1000 kr. Det virker måske fuldstændigt essentielt at have en tremmeseng, men du vil hurtigt opdage, at du ikke får den brugt særligt meget. Du skal overveje købt af seng til dit barn meget omhyggeligt. Husk på, at en baby vil bruge mindre end to år i en barneseng. Et populært valg er en konvertibel krybbe, der vokser sammen med dit barn. Den starter ud som en grundlæggende krybbe, kan bruges som en lille seng, og i sidste ende omdannes til en dobbeltseng. En konvertibel krybbe kan købes for godt en halvtredser mere end en almindelig krybbe, hvilket gør den til den mest oplagte  løsning for folk, der gerne vil have noget for pengene.

En ting du let kan undvære, er et skiftebord, da det ikke tjener noget nyttigt formål, når dit barn først er er vokset lidt. Du kan i stedet købe en speciel pude, der fastgøres til toppen af en kommode, og er langt billigere end et traditionelt skiftebord.

Det første, enhver kommende mor ønsker at gøre, er at købe hvert eneste gør-mit-liv-med-baby-lettere produkter der findes på markedet. Spar dine penge! Der er nogle få ting, der selvfølgelig giver mening, såsom en god klapvogn og et lille badekar, til at vaske babyen i. Når du først har vænnet dig til det, er livet med baby faktisk slet ikke så svært. Du vil i stedet gå og være frustreret over alle de sære gadgets, som holder op med at virke, eller bare ikke gør tingene ordentligt.

Rigtigt mange af de ting, du køber til din baby, vil kun blive brugt i et par måneder. Det er derfor værd at overveje, at købe fra venner og bekendte, eller endda brugt fra fremmede på internettet. Det eneste emne, der ikke bør købes brugt, er et babysæde til bilen. Det anbefales nemlig, at den slags babysæder udskiftes efter et biluheld. Det er umuligt at vide, ved blot at se på sædet, om det er blevet beskadiget i et tidligere uheld. Det er derfor bedst kun bruge et helt nyt sæde, eller et, som du er 100% sikker på aldrig har været involveret i en kollision.