Er din lejekontrakt udløbet, eller skal du flytte fra lejlighed til hus, så kan det være højst belejligt at have det rette udstyr til at fragte sine ting på og i. Du kan selvfølgelig også vælge at betale dyre domme for at få et fragtfirma til at komme og slæbe dine ting frem og tilbage, op og ned, men du kan altså spare en hel masse penge på at gøre det selv. Alt du skal bruge er en masse flyttekasser, en trappesækkevogn, alle dine bedste venner, en kasse øl og en stor familiepizza, så skal det nok blive en forrygende flyttedag.

For mange kan det faktisk være relativt uoverskueligt at flytte, fordi det kræver, at du først og fremmest pakker alle dine sager ned i flyttekasser og derefter naturligvis også skal have alle dine ejendele op af kasserne igen. Vil du spare dig selv for energi og forvirring, giver det derfor mening at pakke sine ting ned systematisk, så du kan besvare et overblik over tingene. Det vil gøre det nemmere for dig, både når du skal pakke ned, men særligt når du skal pakke tingene ud igen.

Systematiseret nedpakning

Start med at finde en masse flyttekasser, som du selv kan samle, eller lån nogle af din familie eller venner. Det giver mening at tage et rum ad gangen sådan, at du pakker dine køkkenting ned i en papkasse og dine badeværelsesting ned i en anden. Vær dog opmærksom på, at kasserne ikke bliver for tunge, for selvom det giver rigtig god mening, at du anskaffer dig en trappesækkevogn, som kan bære mange af de tungeste kasser, så går kasserne altså i stykker, hvis de alligevel skulle blive for tunge.

Generelt set anbefales det, at du anskaffer dig en trappesækkevogn, når du skal fragte og flytte tunge og store ting, så du ikke belaster din ryg. En trappesækkevogn kan ikke kun bruges til at fragte dine flyttekasser men ligeledes også dele af dine møbler. Måske kan en sofa måske nok ikke fragtes på en trappesækkevogn, men har du et bord eller stablede stole, vil du komme langt med en trappesækkevogn.