Senge lamper

Lamper til hjemmet findes i overflod, og du kan købe dem nærmest alle steder: i lampebutikker, indkøbscentre, designerbutikker, postordre-kataloger, og selvfølgelig online. Markedet for ting, der bruges til at indrette hjemmet med, er steget, efterhånden som forbrugerne er blevet mere opmærksomme på stil, og har fået flere penge mellem hænderne. De mange TV programmer der viser store forvandlinger af helt almindelige danskere hjem, har helt sikkert også noget at skulle sige. Folk ved nu, at det er muligt, at forvandle sit hjem til noget, der ser helt fantastisk ud.

At denne interesse i, at designe sit hjem med omtanke, også har ført til øget interesse for designerlamper, kommer ikke som noget chok. Især det sidste årti har der været en stor stigning i producenter af designerlamper, og en eksplosion af mange innovative og utroligt kreative lysdesignere, der arbejder hårdt på at komme op på siden af klassikere som louis poulsen.

En god lampe er en, der opfylder de æstetiske krav – eksempelvis at den har farver, som vil matche eller eller komplementere omgivelserne – og som samtidig overholder retningslinjerne for sikkerheds, og generelt er konstrueret korrekt. For eksempel skal gulvlamper have robuste og stabile fødder, så de ikke risikerer at vælte alt for let. Af sikkerhedsmæssige årsager, bør korrekt monterede lamper ikke overophedes – hvis du føler, at en lampe bliver for varm, er det med at få den undersøgt af en professionel. Derudover er der selvfølgeligt også andre faktorer der spiller ind, når du skal vælge en lampe. Alt fra hvor nem monteringen af lampen er, hvor let det er at vedligeholde den, flytte den rundt har også en betydning for, hvilken lampe der er rigtig for dig. Til sidst kommer holdbarheden, din økonomi og lampens alsidighed ind i billedet. Hvis du tager et kig hos Lampe Experten vil du have et kæmpe udvalg, hvor du med sikkerhed kan finde en lampe, der passer lige præcis til dine krav og behov.

Afhængigt af den type lampe, du har i tankerne, skal du vide, at fordelingen af lyset vil påvirkes forskelligt. Det koger ned til principperne om diffusion, refraktion og refleksion, og disse påvirkes yderligere af typen, formen og stilen af lampen, måden den er monteret på, samt de materialer, den er fremstillet af. Spotlights, bordlamper og loftsmonterede lys udsender for eksempel en fokuseret lysstråle, på de objekter, de er rettet mod.

Valget af lampeskærm er meget personligt, og påvirkes af faktorer som farve, stof og størrelsen på selve skyggen. Nu om dage har vi så stort et udvalg at vælge imellem, at det ikke bør være alt for svært, at finde den helt rigtige lampeskærm – du kan nærmest selv bestemme stilen og farvetemaet på forhånd, og så være næsten sikker på, at der er en lampe derude, der passer præcis til det, du har i tankerne.